Opleiding Pinterest Ads Marketing Specialist - Shake Academy Skip to content

Opleiding Pinterest Ads Marketing Specialist shakehands

Word vakspecialist over het grootste digitale prikbord ter wereld

Pinterest maakt het online marketeers niet gemakkelijk

Kortom: Hoog tijd om jezelf bij te scholen als Pinterest Ads Marketing Specialist

Maak kennis met de Shake Academy!

Wat ga je doen tijdens de opleiding?

Tijdens deze tweedaagse opleiding, ga je jezelf verdiepen in het grootste digitale prikbord ter wereld: Pinterest.

Trendontwikkeling

Pinterest is geen social media, maar een visuele zoekmachine. Welke trends spelen er op dit platform en hoe speel je hier op in?

Pinterest Zakelijke Hub

Het juist instellen van je advertentieaccount en Pinterest pagina.

Marketing Funnel

Hoe ziet de ideale Pinterest funnel eruit? Welke advertenties laat jij zien om jouw doelgroep te overtuigen?

De rol van organisch posten

Welke mogelijkheden zijn er op het gebied van organisch posten? Hoe belangrijk is het om organisch te posten op Pinterest?

Advertentiecampagnes

Op welk soort advertenties gaan wij ons focussen? Leer hoe je een succesvolle Pinterest-advertentie kan gaan creëren.

Pinterest Insight Tag

Een belangrijk onderdeel van je het adverteren op Pinterest. Hoe meet je de activiteiten van de bezoekers op jouw website nadat ze je Pinterest ad hebben gezien?

Analyseren ads

Hoe analyseer je jouw Pinterest campagnes? Welke scores zijn belangrijk? Hoe optimaliseer je deze scores?

Opschaaltechnieken

Hoe zorg je ervoor dat jij het maximale uit je Pinterest advertentiecampagne haalt? Ontdek alle opschaaltechnieken.

Dag 1

Duur: 

Ochtend- of middagdeel

Maak kennis met de advertentiemogelijkheden van Pinterest en de bijbehorende funnels

Tijdens de eerste opleidingsdag maken we kennis met de mogelijkheden die Pinterest met zich meebrengt. Wij gaan je leren hoe je Pinterest inricht voordat je begint met adverteren. 

Welke rol heeft organische content? Hoe formuleer ik haalbare doelstellingen? Welke marketingfunnel past het beste bij mij en hoe richt ik deze in? Na deze eerste dag heb je antwoord op al deze vragen!

Dag 2

Duur: 

Ochtend- of middagdeel

Stappenplan voor Pinterest Ads (opzetten, analyseren en opschalen van A tot Z)

Waar moet ik beginnen met adverteren? Dat wordt allemaal duidelijk tijdens deze 2e dag waarin het opzetten, analyseren en opschalen van advertentiecampagnes centraal staat. 

We gaan ervoor zorgen dat jouw ‘pins’ zichtbaar worden en gericht zijn op het realiseren van conversies, zoals eerder geformuleerd in jouw Pinterest marketingstrategie. Hierbij kijken we mee naar content en strategie.

DEZE OPLEIDING IS AANBEVOLEN VOOR JOU WANNEER

Goed om te weten...

Algemene
informatie shakehands

ALGEMENE INFORMATIE shakehands

ALGEMENE INFORMATIE shakehands

Zaken die fijn zijn om te weten. Wanneer de opleiding plaats zal vinden, de locatie, video opnames en onze één-op-één support. 

Op aanvraag.

Je kunt zelf kiezen of je de opleiding fysiek wilt volgen, of via een videoconference verbinding. De opleiding wordt gegeven vanuit onze opleidingsfaciliteit in Uden. Kies je voor het fysiek volgen van de opleiding, dan is eten en drinken inbegrepen tijdens de cursus.

 

De stof die wordt behandeld tijdens de fysieke opleiding is ook terug te vinden in de e-learning in de vorm van video’s. Zo kun je op je eigen tempo de opleiding nog eens terugkijken. Wel zo handig!

Deze opleiding wordt gegeven op startersniveau. Dit betekent dat je weinig tot geen ervaring hebt met het adverteren op Pinterest. Wel is enige basiskennis in het vakgebied van online marketing aan te bevelen.

Deze opleiding wordt gegeven in groepsverband. De groepsgrootte bestaat uit maximaal 10 deelnemers. 

NRTO_keurmerk
Shake Academy is officieel NRTO-geaccrediteerd opleider. Dit betekent dat je kunt vertrouwen op de kwaliteit van een erkend instituut.

WAAROM SHAKE ACADEMY?

0 +
FANS
0 +
GESLAAGDE CURSISTEN
0 + JAAR
ERVARING
0 +
ONLINE DEELNEMERS

Sinds 2015 helpen wij starters, ondernemers, zzp’ers en (marketing) professionals in Nederland en België met het bijscholen van hun vakkennis over online marketing door het geven van de meest uitgebreide en gedetailleerde marketing trainingen in kleine groepen van maximaal 10 deelnemers. Het maakt hierbij niet uit of je weinig ervaring hebt in deze beroepsgroep, of al langere tijd actief bent. 

We zijn in Nederland en België marktleider op het gebied van marketing trainingen en opleidingen over Meta (Facebook en Instagram). Alleen door continu te blijven investeren in onze kennis en vaardigheden, kunnen we deze positie behouden. Sinds 2018 zijn wij officieel lid van de Insights Hub van Facebook en zowel bij Google als Facebook Preferred Marketing Partner. Iedere vier weken hebben we contact met Facebook Benelux over de nieuwste ontwikkelingen, technieken en kansen voor de beroepsgroep. Ook met andere platformen, zoals Pinterest, houden we regelmatig contact met onze accountmanager om de nieuwste vakontwikkelingen toe te kunnen voegen aan onze opleidingen.

Mark Bongers

Oprichter Mark Bongers Academy BV