Opleiding E-mail Marketing Specialist - Shake Academy Skip to content

e-mail marketing specialist shakehands

Effectieve e-mailmarketing is meer dan nieuwsbrieven. Leer alles over datagedreven e-mailmarketing bij shake Academy.

Zet jij e-mailmarketing al effectief in?

E-mailmarketing is niet meer weg te denken uit de online wereld van nu. Maar waar haal ik de vakkennis vandaan?

Maak kennis met de Shake Academy!

Wat ga je doen tijdens de opleiding?

Tijdens deze tweedaagse opleiding, ga je jezelf verdiepen in de wereld van e-mailmarketing.

Kracht van e-mailmarketing

E-mailmarketing wordt niet altijd als goed marketingmiddel gezien, maar is juist een voordelig en ontzettend belangrijk middel wat niet in je marketing mag ontbreken.

Wet en regelgeving rondom e-mailmarketing

De regels rondom het gebruik van e-mailmarketing. Wat mag wel en wat mag niet!

Strategiebepaling

Ook e-mailmarketing heeft belang bij een juiste strategie. Welke strategieën zijn er.

Het schrijven van teksten

Ook een e-mail heeft een goede opbouw nodig om het juiste effect te hebben.

Automatiseringen

Automatiseringen zijn het belangrijkste onderdeel binnen de e-mailmarketing. Hoe zet je deze op en wat is hiervoor nodig?

Software van Active Campaign

Tijdens deze e-mailmarketing training werken we met de software van Active Campaign.

E-mail en adverteren

E-mailmarketing is perfect te combineren met het adverteren op social media kanalen. Zo combineer je deze marketing tools met elkaar.

Analyseren en optimaliseren

Hoe zorg je ervoor dat jij het maximale uit je e-mailmarketing campagnes haalt? Ontdek er alles over.

Dag 1

Duur: 

Ochtend- of middagdeel

Maak kennis met de mogelijkheden en voordelen van e-mailmarketing en leer alles over de bijbehorende strategie

Tijdens de eerste opleidingsdag maken we kennis met de mogelijkheden, voordelen en kracht van e-mailmarketing. Wat is e-mailmarketing precies? Welke mogelijkheden kent e-mailmarketing nog meer naast de welbekende nieuwsbrief? Hoe zit het met de AVG wetgeving en e-mailmarketing? Wij leren je hoe je e-mailmarketing effectief voor je laat werken en geven antwoord op deze vragen.

 

We gaan het uitgebreid hebben over de juiste strategie en doelstellingen binnen de e-mailmarketing. Hoe bouw je met deze strategie en doelstellingen de juiste funnel? Tot slot laten we je zien hoe je een goed converterende e-mail schrijft zodat je hier later zelf mee aan de slag kan gaan.

Dag 2

Duur: 

Ochtend- of middagdeel

Het e-mailmarketing stappenplan (opzetten, analyseren en optimaliseren van A tot Z)

Tijdens de tweede opleidingsdag zoomen we dieper in op het analyseren van jouw e-mailmarketing. Hierbij kijken we naar het interpreteren van data qua openings- en klikratio’s, het testen van e-mails, conversies meten vanaf e-mails en het optimaliseren van je funnels. Dit zijn de belangrijkste onderdelen van de e-mailsoftware van Active Campaign waar we tijdens de training uitgebreid bij stil staan. We gaan een complete e-mail automation opzetten met deze software en laten je zien hoe je e-mailmarketing makkelijk combineert met het adverteren op social media. De dag sluiten we af met het analyseren en optimaliseren van je e-mail campagnes.

DEZE OPLEIDING IS AANBEVOLEN VOOR JOU WANNEER

Goed om te weten...

Algemene
informatie shakehands

ALGEMENE INFORMATIE shakehands

ALGEMENE INFORMATIE shakehands

Zaken die fijn zijn om te weten. Wanneer de opleiding plaats zal vinden, de locatie, video opnames en onze 1-op-1 support. 

Op aanvraag.

Je kunt zelf kiezen of je de opleiding fysiek wilt volgen, of via een videoconference verbinding. De opleiding wordt gegeven vanuit onze opleidingsfaciliteit in Uden. Kies je voor het fysiek volgen van de opleiding, dan is eten en drinken inbegrepen tijdens de cursus.

 

De stof die wordt behandeld tijdens de fysieke opleiding is ook terug te vinden in de e-learning in de vorm van video’s. Zo kun je op je eigen tempo de opleiding nog eens terugkijken. Wel zo handig!

Deze opleiding wordt gegeven op startersniveau. Dit betekent dat je weinig tot geen ervaring hebt met e-mailmarketing. Wel is het handig wanneer je beschikt over algemene basisvaardigheden in het vakgebied van online marketing.

Deze opleiding wordt gegeven in groepsverband. De groepsgrootte bestaat uit maximaal 10 deelnemers.

NRTO_keurmerk
Shake Academy is officieel NRTO-geaccrediteerd opleider. Dit betekent dat je kunt vertrouwen op de kwaliteit van een erkend instituut.

WAAROM SHAKE ACADEMY?

0 +
FANS
0 +
GESLAAGDE CURSISTEN
0 + JAAR
ERVARING
0 +
ONLINE DEELNEMERS

Sinds 2015 helpen wij starters, ondernemers, zzp’ers en (marketing) professionals in Nederland en België met het bijscholen van hun vakkennis over online marketing door het geven van de meest uitgebreide en gedetailleerde marketing trainingen in kleine groepen van maximaal 10 deelnemers. Het maakt hierbij niet uit of je weinig ervaring hebt in deze beroepsgroep, of al langere tijd actief bent. 

We zijn in Nederland en België marktleider op het gebied van marketing trainingen en opleidingen over Meta (Facebook en Instagram). Alleen door continu te blijven investeren in onze kennis en vaardigheden, kunnen we deze positie behouden. Sinds 2018 zijn wij officieel lid van de Insights Hub van Facebook en zowel bij Google als Facebook Preferred Marketing Partner. Iedere vier weken hebben we contact met Facebook Benelux over de nieuwste ontwikkelingen, technieken en kansen voor de beroepsgroep. Ook met andere platformen, zoals TikTok, houden we regelmatig contact met onze accountmanager om de nieuwste vakontwikkelingen toe te kunnen voegen aan onze opleidingen.”

Mark Bongers

Oprichter Mark Bongers Academy BV