Opleiding Social Media Content Marketeer - Shake Academy Skip to content

Opleiding social media content marketeer shakehands

Word vakspecialist in social media contentmarketing.

Door toenemende advertentietarieven stijgt de vraag naar specialisten op het gebied van organische social media marketing

Kortom: Hoog tijd om jezelf bij te scholen als Social Media Content Marketeer

Maak kennis met de Shake Academy!

Wat ga je doen tijdens de opleiding?

Tijdens deze tweedaagse opleiding, ga je jezelf verdiepen in het opzetten van een onderscheidende contentstrategie voor social media, om deze vervolgens te vertalen naar contentmarketing en contentcreatie. 

Theoretisch kader

Waaruit bestaat een goede contentstrategie voor social media? Hoe maak je een strategisch plan?

Trends en ontwikkelingen in social media marketing

Social media marketing verandert continu, als gevolg van steeds wijzigende algoritmes.

Social media monitoring en KPI's

Op welke doelen focus jij jezelf met organische social media marketing? Hoe kun je prestaties van je accounts meten?

Data driven contentmarketing

Hoe kun je aan de hand van data jouw social media contentstrategie verbeteren en optimaliseren?

Doelgroepen, influencers en platformen

Het definiëren van doelgroepen. Hoe kies je vervolgens de juiste social media platformen bij de doelgroep? Welke 'influencers' zijn er in jouw markt en hoe zet je effectieve influencer marketing op?

Contentplanning voor deelbare content en maximale interactie

Hoe maak je een contentplanning dat bestaat uit content met een maximaal bereik en interactie? Wat maakt dat doelgroepen content delen? Hoe zorg je voor zoveel mogelijk bereik, likes en reacties?

Storytelling door video, afbeeldingen en tekst

Wat betekent storytelling? En hoe zet je storytelling optimaal in als Socal media content marketeer? Wat is de ideale opbouw en mix van video, afbeeldingen en tekst?

Social media account branding

Hoe zorg je voor een eigen herkenbare merkbeleving op jouw social media accounts? Zowel op het gebied van visual design, kleuren, huisstijl als je contentmix?

Dag 1

Duur: 

Ochtend- of middagdeel

Het opzetten van een onderscheidende social media contentstrategie

Tijdens de eerste opleidingsdag gaan we aan de slag met het opzetten van een strategie voor organische (niet-betaalde) social media content. Je leert alles over de werking van social media algoritmes. Niet alleen de juiste contentmix wordt besproken, maar ook de ideale combinatie van social media platformen (multi-channel).

We starten met het maken van een contentplanning, waar je thuis verder mee aan de slag gaat. Ook vragen wij je om de eerste berichten uit je contentplanning daadwerkelijk te posten. 

Dag 2

Duur: 

Ochtend- of middagdeel

Meten en optimaliseren van jouw contentstrategie en influencer marketing

Enkele weken later vindt de tweede trainingsbijeenkomst plaats. Aan het begin van de tweede bijeenkomst presenteer jij je gemaakte contentplanning en bespreken wij (indien van toepassing) de resultaten uit je eerste gepubliceerde content. Vervolgens zoomen wij verder in op het meten en optimaliseren van data uit je social media content. 

Ook gaan we aan de slag met het thema ‘influencer marketing’. Ontdek op welke manier invloedrijke social media gebruikers kunnen bijdragen aan het succes van merken en hoe je een professionele samenwerking op poten zet.

DEZE OPLEIDING IS AANBEVOLEN VOOR JOU WANNEER

Goed om te weten...

Algemene
informatie shakehands

ALGEMENE INFORMATIE shakehands

ALGEMENE INFORMATIE shakehands

Zaken die fijn zijn om te weten. Wanneer de opleiding plaats zal vinden, de locatie, video opnames en onze één-op-één support. 

Op aanvraag.

Je kunt zelf kiezen of je de opleiding fysiek wilt volgen, of via een videoconference verbinding. De opleiding wordt gegeven vanuit onze opleidingsfaciliteit in Uden. Kies je voor het fysiek volgen van de opleiding, dan is eten en drinken inbegrepen tijdens de cursus.

 

Zowel de fysieke opleiding als de online opleiding worden opgenomen en achteraf toegestuurd. Zo heb je altijd de opnames bij de hand, wanneer je aan de slag gaat. Wel zo handig!

Deze opleiding wordt gegeven op startersniveau. Dit betekent dat je weinig tot geen ervaring hebt met het adverteren op Pinterest. Wel is enige basiskennis in het vakgebied van online marketing aan te bevelen.

Deze opleiding wordt gegeven in groepsverband. De groepsgrootte bestaat uit maximaal 10 deelnemers. 

NRTO_keurmerk
Shake Academy is officieel NRTO-geaccrediteerd opleider. Dit betekent dat je kunt vertrouwen op de kwaliteit van een erkend instituut.

WAAROM SHAKE ACADEMY?

0 +
FANS
0 +
GESLAAGDE CURSISTEN
0 + JAAR
ERVARING
0 +
ONLINE DEELNEMERS

Sinds 2015 helpen wij starters, ondernemers, zzp’ers en (marketing) professionals in Nederland en België met het bijscholen van hun vakkennis over online marketing door het geven van de meest uitgebreide en gedetailleerde marketing trainingen in kleine groepen van maximaal 10 deelnemers. Het maakt hierbij niet uit of je weinig ervaring hebt in deze beroepsgroep, of al langere tijd actief bent. 

We zijn in Nederland en België marktleider op het gebied van marketing trainingen en opleidingen over Meta (Facebook en Instagram). Alleen door continu te blijven investeren in onze kennis en vaardigheden, kunnen we deze positie behouden. Sinds 2018 zijn wij officieel lid van de Insights Hub van Facebook en zowel bij Google als Facebook Preferred Marketing Partner. Iedere vier weken hebben we contact met Facebook Benelux over de nieuwste ontwikkelingen, technieken en kansen voor de beroepsgroep. Ook met andere platformen, zoals Pinterest, houden we regelmatig contact met onze accountmanager om de nieuwste vakontwikkelingen toe te kunnen voegen aan onze opleidingen.

Mark Bongers

Oprichter Mark Bongers Academy BV