Opleiding Social Media Copywriter - Shake Academy Skip to content

Opleiding social media copywriter shakehands

Het schrijven van effectieve, wervende teksten is een vak. Word copywriter.

Schrijf jij als online- of social media marketeer regelmatig teksten?

School jezelf bij als Social Media Copywriter


Maak kennis met de Shake Academy!

Wat ga je doen tijdens de opleiding?

Tijdens deze tweedaagse opleiding leer jij effectieve commerciële teksten schrijven voor meer interactie, conversies en verkopen. 

Doelgroepgericht schrijven

Elke doelgroep is anders. Hoe schrijf je de perfecte tekst voor jouw doelgroep? Wat zijn de verschillen in teksten voor koude versus warme doelgroepen?

De invloed van ChatGPT

ChatGPT heeft een enorme impact op het vakgebied van copywriting. Deze AI-tool schrijft automatisch de meest uiteenlopende teksten op commando. Hoe maak je optimaal gebruik van deze tool?

Gebruik van tekst per social media kanaal

LinkedIn, Facebook, Instagram, TikTok... elk social media kanaal is anders en vereist een andere aanpak voor jouw teksten.

Organisch schrijven

Hoe schrijf je de beste teksten voor continu spraakmakende posts op LinkedIn, Facebook en Instagram? Moeten deze lang zijn, of juist kort maar krachtig? Hoe trek je aandacht in de feed met copywriting?

Het schrijven van advertentieteksten

Conversiegericht schrijven voor advertenties vereist een geheel eigen aanpak. Hoe schrijf je de beste advertentieteksten voor social media? Met welke succes- en faalfactoren houd je rekening?

Teksten voor je website / landingspagina

Wanneer je doelgroep eenmaal naar je landingspagina of website is doorgeklikt, hoe zorg je er dan voor dat deze webpagina converteert? Schrijf webpagina's voor maximale conversies of verkopen.

Copywriting in je e-mailmarketing

Traditionele nieuwsbrieven maken steeds meer plaats voor gepersonaliseerde e-mailteksten. Hoe zorg je ervoor dat je doelgroep jouw e-mail opent, leest en vervolgens converteert?

Call-to-actions en micro-copywriting

Op welke call-to-action teksten wordt het meest geklikt? Hoe versterk je het resultaat van jouw call-to-actions en knoppen door middel van micro-copywriting?

Dag 1

Duur: 

Ochtend- of middagdeel

Doelgroep- en doelgericht schrijven op social media met en zonder ChatGPT

Tijdens de eerste opleidingsdag gaan we aan de slag met het schrijven van teksten voor zowel betaalde (advertenties) berichten als organische (niet-betaalde) berichten op social media. Hoe bouw je de perfecte commerciële tekst op? Samen gaan wij hiermee aan de slag. Je leert niet alleen hoe jij jouw teksten kunt laten aansluiten bij elk social media kanaal, maar ook bij je doelgroep. Hoe verleid jij je doelgroep om over te gaan tot actie? Je gaat jezelf verdiepen in conversiegerichte teksten. 

Uiteraard komt ook de impact van ChatGPT op dit vakgebied aan bod. Biedt deze tool nu een kans, of is het een bedreiging? ChatGPT is geen volwaardige vervanger voor een goede copywriter, maar kan wel een aanvulling zijn, mits je op de juiste manier gebruik maakt van deze revolutionaire AI-tool. 

Na de eerste dag ga je aan de slag met enkele schrijfopdrachten als huiswerk.  

Dag 2

Duur: 

Ochtend- of middagdeel

Het optimaliseren van je copywriting

We beginnen de tweede trainingsdag met het bespreken van jouw schrijfopdrachten. Samen met de andere cursisten geven wij feedback op elkaars copywriting en leer je deze te optimaliseren.

In het tweede deel van deze dag, gaan we aan de slag met het schrijven van teksten voor jouw website of landingspagina. Hoe bouw je de perfecte landingspagina op? En hoe zorg je ervoor dat jouw call-to-action knoppen een zo hoog mogelijke conversieratio behalen? 

Heb je inmiddels een e-mailmarketing bestand opgebouwd? We gaan tijdens de tweede dag ook de uitdaging aan om e-mailcampagnes te schrijven die goed geopend worden, om vervolgens te converteren. 

DEZE OPLEIDING IS AANBEVOLEN VOOR JOU WANNEER

Goed om te weten...

Algemene
informatie shakehands

ALGEMENE INFORMATIE shakehands

ALGEMENE INFORMATIE shakehands

Zaken die fijn zijn om te weten. Wanneer de opleiding plaats zal vinden, de locatie, video opnames en onze één-op-één support. 

Op aanvraag. 

Je kunt zelf kiezen of je de opleiding fysiek wilt volgen, of via een videoconference verbinding. De opleiding wordt gegeven vanuit onze opleidingsfaciliteit in Uden. Kies je voor het fysiek volgen van de opleiding, dan is eten en drinken inbegrepen tijdens de cursus.

 

De stof die wordt behandeld tijdens de fysieke opleiding is ook terug te vinden in de e-learning in de vorm van video’s. Zo kun je op je eigen tempo de opleiding nog eens terugkijken. Wel zo handig!

 

Deze opleiding wordt gegeven op startersniveau. Dit betekent dat je weinig tot geen ervaring hebt met social media copywriting. Wel is enige basiskennis in het vakgebied van online marketing aan te bevelen.

Deze opleiding wordt gegeven in groepsverband. De groepsgrootte bestaat uit maximaal 10 deelnemers. 

WAAROM SHAKE ACADEMY?

0 +
FANS
0 +
GESLAAGDE CURSISTEN
0 + JAAR
ERVARING
0 +
ONLINE DEELNEMERS
NRTO_keurmerk
Shake Academy is officieel NRTO-geaccrediteerd opleider. Dit betekent dat je kunt vertrouwen op de kwaliteit van een erkend instituut.

Sinds 2015 helpen wij starters, ondernemers, zzp’ers en (marketing) professionals in Nederland en België met het bijscholen van hun vakkennis over online marketing door het geven van de meest uitgebreide en gedetailleerde marketing trainingen in kleine groepen van maximaal 10 deelnemers. Het maakt hierbij niet uit of je weinig ervaring hebt in deze beroepsgroep, of al langere tijd actief bent. 

We zijn in Nederland en België marktleider op het gebied van marketing trainingen en opleidingen over Meta (Facebook en Instagram). Alleen door continu te blijven investeren in onze kennis en vaardigheden, kunnen we deze positie behouden. Sinds 2018 zijn wij officieel lid van de Insights Hub van Facebook en zowel bij Google als Facebook Preferred Marketing Partner. Iedere vier weken hebben we contact met Facebook Benelux over de nieuwste ontwikkelingen, technieken en kansen voor de beroepsgroep. Ook met andere platformen, zoals Pinterest, houden we regelmatig contact met onze accountmanager om de nieuwste vakontwikkelingen toe te kunnen voegen aan onze opleidingen.

Mark Bongers

Oprichter Mark Bongers Academy BV